Cornelia si Lupu Rednic

Din blog

Cornelia si Lupu Rednic 1989 – 1995

În perioada ianuarie 1989 – martie 1990 mi-am satisfăcut stagiul militar la Timişoara Grigada de Grăniceri, perioada de instrucţie, detaşat la Compania de Grăniceri Naidaş, pichetul Lescoviţa, judeţul Caraş – Severin, pe frontieră cu sârbii, unde am şi rămas până la liberare.

lupu-granicer lupu-soldat lupu-calare lupu-fruntas

Armata am simţit-o ca şi cum aş fi făcut „Trei ani intr-o lună/Fără nici o zi concediu”.

După trecerea în rezervă m-am întors pentru un timp scurt în comuna Şieu-Maramureş, după care am mers încă un an la munci agricole prinţară.

În toamna anului 1990 m-am stabilit în Sighetu Marmaţiei, locuind într-un cămin de nefamilişti – „casă fără gânduri! oameni fără viitor”, perioadă în care am lucrat ca bucătar – ospătar la Restaurantul Astoria, unde eram coleg de serviciu cu viitoarea mea soacră. În perioada aceasta am cunoscut-o pe Cornelia, devenind prieteni.

“Cine mânca si bea la mine, nu se sătura şi nu se îmbăta niciodată.”

Ziua munceam la restaurant, iar seara urmam cursurile liceului seral Dragos Voda din Sighetu Marmatiei.

M-am căsătorit în anul 1992 cu RACHIŞ CORNELIA – Maria.

cornelia-lupu-miri cornelia-rednic-mireasacornelia-lupu-nunta

La un an după căsătorie am format un cuplu de muzică populară, specific zonei Maramureşului – ceteră (vioară) şi zongoră (chitară). În acelaşi an am participat la primul festival de folclor, “Alina-te dor Alină”, la Cicârlău – Maramureş, unde am obţinut premiul special al juriului. Acel festival ne-a dat un impuls foarte mare pentru evoluţia noastră în cariera artistică, susţinuţi fiind de public (chiar de la prima apariţie) şi de specialişti în folclor şi tradiţii populare.

Care frunza pica jos

 

1992 – am înregistrat primul album la studioul SONEX ZALĂU, intitulat “Care fruză pică jos”,vol I. Cântecul cu care ne-am lansat, aducându-ne un mare succes, găsind foarte repede calea către inima publicului.

eugenia-florea

 

 

În anul 1993 au urmat alte festivaluri şi concursuri deasemeni fiind invitaţi de Radiodifuziunea Română pentru primele imprimări radio. Invitaţia ne-a fost făcută de doamna Eugenia Florea, iar sub stricta supraveghere a maestrului Alexandru Fabian, am realizat primele imprimari radio

 

elise-stan

 

 

 

Primele filmări le-am realizat în anul 1993 la TVR1, fiind invitati de prietena noastra doamna Elise Stan, prilej cu care am aflat că am fost şi botezaţi – Lupişorii de către fiica doamnei Elise, Victoria.

 

cornelia-lupu

 

 

1994 – TVR 1 realizeză emisiunea „Cupluri muzicale” în Maramureş, cu participarea tuturor cuplurilor de muzică populară soţi sau fraţi: fraţii Petreuş, fraţii Florea, soţii Tudorovici, Florentina şi Petre Giurgi, Cornelia si Lupu Rednic. Realizator: Ioana Filip

 

 

lupu-subofiter

 

În anul 1995 am intrat în structurile M.A.I., urmând cursurile Şcolii de subofiţeri “NICOLAE GOLESCU” Slatina Olt, specilitatea politie-generala, după care am fost repartizat la  Poliţia Municipiului Sighetu Marmaţiei.

Din copilărie am fost crescut în spiritul credinţei şi adevărului, astfel, intrând în poliţie, mi-am propus că  voi contribui la îmbunătăţirea climatului de ordine şi linişte publică, în societatea din care fac şi eu parte.

                Şeful de post, merge la Popa bucuros şi-i spune:

–         Părinte mi-a născut soţia!

La care Popa:

–         Şi pe cine bănuieşti?

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *